…De droom over het scheren van je gezicht symboliseert het veranderen van je persoonlijkheid met veranderingen, nieuwe ideeën of het opofferen van slechte gewoonten. Er zijn negatieve of onbehulpzame dingen waar je aan hebt gedacht en je bent objectief of zelfkritisch en probeert je manieren te veranderen en jezelf te verbeteren. De droom over het scheren van je hoofd symboliseert offers brengen in de manier waarop je denkt of gewoontes opgeven. Een algemeen symbool voor mensen die vegetariër willen worden. De droom over het scheren van je benen symboliseert een verlies van onafhankelijkheid. Zien dat iemand anders zijn benen scheert, symboliseert een aspect van je persoonlijkheid dat zijn onafhankelijkheid verliest….

…De droom over schaamhaar symboliseert seksueel verlangende gedachten. Het scheren van openbaar haar kan wijzen op onthouding of verlies van seksuele interesse….

…De droom over een geschoren hoofd symboliseert het opofferen van de manier waarop je denkt. Het symboliseert het opgeven van bepaalde gedachten en gedragingen, vaak negatieve persoonlijkheidskenmerken. Een geschoren hoofd komt vaak voor wanneer iemand zijn levensstijl verandert. Voorbeeld: een vrouw droomde ervan haar hoofd te scheren. Toen ze wakker was, probeerde ze vegetariër te zijn. Het kaalgeschoren hoofd weerspiegelde dat ze haar oude niet-veganistische gewoonten opgaf….