…De droom om in de salon te zijn, symboliseert de wens om indruk te maken op anderen. U maakt zich misschien zorgen over het achterlaten van een goede indruk op iemand anders. U overweegt misschien ook veranderingen in gewoontes, levensstijl of uw uiterlijk aan te brengen en wilt dat anderen dit opmerken. Een teken dat u zich niet bewust bent van hoe anderen over u denken. Negatief is dat u misschien te hard probeert om indruk op iemand te maken. Het kan in een bepaalde situatie ook wijzen op bedrog of een dekmantel. Haar in dromen weerspiegelt meestal uw denkstijl en daarom zou een salon uw poging symboliseren om uzelf te verbeteren of slechte gewoonten te veranderen op een manier die andere mensen zullen opmerken. Als alternatief kan een salon een nieuwe kijk op het leven weerspiegelen. Voorbeeld: een meisje droomde ervan haar haar in een salon te laten knippen. In het echte leven overwoog ze de manier waarop je omging met een man die ze leuk vond te veranderen, zodat hij haar meer zou opmerken. Ze was over het algemeen verlegen om hem heen en probeerde meer met hem te praten om indruk op hem te maken….

…De droom over het scheren van je gezicht symboliseert het veranderen van je persoonlijkheid met veranderingen, nieuwe ideeën of het opofferen van slechte gewoonten. Er zijn negatieve of onbehulpzame dingen waar je aan hebt gedacht en je bent objectief of zelfkritisch en probeert je manieren te veranderen en jezelf te verbeteren. De droom over het scheren van je hoofd symboliseert offers brengen in de manier waarop je denkt of gewoontes opgeven. Een algemeen symbool voor mensen die vegetariër willen worden. De droom over het scheren van je benen symboliseert een verlies van onafhankelijkheid. Zien dat iemand anders zijn benen scheert, symboliseert een aspect van je persoonlijkheid dat zijn onafhankelijkheid verliest….

* Zie salon en kapper

…De droom over schaamhaar symboliseert seksueel verlangende gedachten. Het scheren van openbaar haar kan wijzen op onthouding of verlies van seksuele interesse….

…De droom over een geschoren hoofd symboliseert het opofferen van de manier waarop je denkt. Het symboliseert het opgeven van bepaalde gedachten en gedragingen, vaak negatieve persoonlijkheidskenmerken. Een geschoren hoofd komt vaak voor wanneer iemand zijn levensstijl verandert. Voorbeeld: een vrouw droomde ervan haar hoofd te scheren. Toen ze wakker was, probeerde ze vegetariër te zijn. Het kaalgeschoren hoofd weerspiegelde dat ze haar oude niet-veganistische gewoonten opgaf….