Voedsel in dromen symboliseert het type en de kwaliteiten van ervaring of energie die je in je leven opneemt. Hoe bepaalde situaties u beïnvloeden. Elk voedsel heeft een unieke ervaring of energie die eraan verbonden is, gebaseerd op uw mening, gevoelens of herinneringen aan het specifieke voedsel. Bepaalde voedselsymbolen hebben de neiging universeler te zijn (bijv. Appels of havermout), terwijl andere (bijv. Bewerkte voeding of junkfood) een veel persoonlijkere betekenis krijgen op basis van uw persoonlijke gevoelens over die voedingsmiddelen. Je moet jezelf afvragen wat er het meest opvalt aan een bepaald soort voedsel en kijken hoe die eigenschappen van toepassing zijn op je huidige levenssituatie. Over het algemeen heeft fruit de symboliek van gedachten waardoor je je goed voelt, groenten meer voedzame eigenschappen en vlees symbolisch voor eigenschappen die meer in stand houden. Bevroren voedsel kan uitstelgedrag inhouden of iets uitstellen. U heeft ervoor gekozen om bepaalde problemen te negeren of later iets op te lossen. Het ontdooien van diepvriesproducten kan problemen of situaties symboliseren die worden heroverwogen. Het kan ook de weergave zijn van het feit dat u eindelijk de problemen onder ogen moet zien die u niet kunt oplossen. Misschien heb je op dit moment iets speciaals of belangrijks bewaard. De droom over verbrand voedsel symboliseert ervaringen die je hebt die overboord gingen of die je te graag wilde hebben. Verbrand voedsel kan ook de weergave zijn van een gebrek aan zorgvuldigheid bij de voorbereiding op een bepaald soort ervaring. Afleiding, gebrek aan focus, onverantwoordelijkheid. Als alternatief kan verbrand voedsel een weerspiegeling zijn van teleurstelling of het gevoel dat een bepaald soort ervaring niet goed genoeg zal zijn. Raadpleeg het thema-gedeelte voor eten voor een meer diepgaande blik op de symboliek van droomvoedsel….

De droom over het eten van kip symboliseert een situatie in je leven die je zelfvertrouwen geeft. Het kan zijn dat u een angst of ongerustheid die u had, overwint….

…De droom over het eten van iets rauws symboliseert haast of haast bij het willen oplossen van een situatie. Niet willen voorbereiden of wachten tot er iets gebeurt. ~Het geweer springen~ of haasten. Als alternatief kan rauw voedsel een weerspiegeling zijn van iets doen zonder je zorgen te maken over hoe goed het voelt. Negatief, rauw voedsel kan een teken zijn dat u slecht voorbereid bent. Gevaarlijk of grof ongeduld. De droom over andere dingen dan dat voedsel rauw is, kan een weerspiegeling zijn van rauwe emoties. Het kan ook de voorstelling zijn van een wens om op een onconventionele manier iets voor jezelf te doen….

…De droom over het gebruik van een barbecue symboliseert een besef van je zorgeloze houding ten opzichte van iets dat je van plan bent. Je goed voelen als je merkt dat er niets is om je zorgen over te maken. De droom over het gebruik van een barbecue in je achtertuin kan een ontspannen houding vertegenwoordigen bij het plannen van iets dat je niet leuk vindt (zoals plannen voor school in de zomer). Het kan ook de weergave zijn van een zorgeloze houding over niet betrapt worden op het plannen om iets verkeerds of gevaarlijks te doen. De droom over het eten van gebarbecued voedsel symboliseert een situatie in je leven die je aanmoedigt om zorgeloos te zijn. Een ervaring die je hebt en die goed voelt als je merkt dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Overweeg het soort voedsel voor extra betekenis. Voorbeeld: een jonge man droomde ervan een barbecue te houden in zijn achtertuin. Toen hij nog wakker was, genoot hij ervan om zich voor te bereiden op zijn eerste jaar op de middelbare school. De barbecue weerspiegelde zijn zorgeloze houding ten opzichte van de planning voor school en het feit dat hij in de achtertuin was, weerspiegelde zijn afkeer om erover na te denken om echt naar school te moeten….

…De droom over een alligator symboliseert een situatie in je leven die volgens jou gevaarlijk is. Het gevoel hebben dat een probleem uw evenwichtsgevoel of veiligheid heeft verstoord. Je door iets geschokt voelen of moeite hebben om een ​​probleem in bedwang te houden. Als alternatief kan een alligator een sterke angst weerspiegelen die je hebt. Een alligator kan een teken zijn dat u meer moeite moet doen om uw angsten onder ogen te zien of met iemand over uw problemen moet praten. Een alligator kan het gevaar weerspiegelen dat u voelt door een ontslag, ruzie of interpersoonlijk probleem. Het kan ook de weergave zijn van de dreiging van verlies of het gevoel dat er een crisis op handen is. Als je merkt dat je alligator eet in een droom, symboliseert dit het overwinnen van een angst of gevaarlijke situatie. Je voelt overwinning, succes en triomf. De droom over een blauwe alligator symboliseert een krachtige angst voor een positieve situatie. Je hebt mogelijk sterke onzekerheden of angsten over iets dat goed voor je is. Voorbeeld: een man droomde ervan dat alligators hem volgden. In het echte leven probeerde hij een financieel bankroet te voorkomen. De alligators vertegenwoordigden zijn gevoel van gevaar over zijn falende financiën en zijn onvermogen om rekeningen te betalen….

…De droom over vla symboliseert gevoelens dat een situatie goed moet voelen. Je dom voelen als je je niet goed voelt voor iemand anders of ergens niet van geniet. In negatieve zin kan vla een weerspiegeling zijn van het gevoel onder druk te worden gezet om zich goed te voelen voor anderen of ergens van te moeten genieten. Of vraag jezelf af wat voor persoonlijke gevoelens je krijgt als je vla eet of ziet. Voorbeeld: een man droomde ervan vla te zien. Toen hij wakker was, kreeg hij eindelijk de gelegenheid om het eigendom van zijn moeilijke bejaarde vader te ontdoen van een enorme hoeveelheid afval, omdat zijn vader te veel bezig was met verhuizen. De vla weerspiegelde hoe goed het voelde om zijn vader te interesseren, omdat hij eindelijk verantwoordelijk moet zijn voor zijn eigendom….

…De droom over een restaurant symboliseert jou of iemand anders die zijn uiterste best doet om anderen te interesseren voor bepaalde ideeën of gevoelens. Naar een restaurant gaan kan een persoon of situatie weerspiegelen die u altijd in bepaalde ideeën of gevoelens interesseert. Overweeg het soort voedsel voor extra betekenis….

…De droom dat je bevroren bent, kan betekenen dat je niet in staat bent om actie te ondernemen of vooruitgang te boeken. Het kan ook zijn dat u zich niet kunt uiten. Het kan ook de weergave zijn van vertragingen of tegenslagen. Een deel van je leven dat helemaal niets doet. Bevroren voedsel of voorwerpen kunnen uitstelgedrag betekenen of iets uitstellen. U heeft ervoor gekozen om bepaalde problemen te negeren of later iets op te lossen. Het ontdooien van diepvriesproducten kan een symbool zijn voor problemen die opnieuw worden overwogen of een teken dat u eindelijk te maken krijgt met problemen die u niet wilt oplossen….

…De droom over verstikking symboliseert emotionele verstikking. Het gevoel hebben dat u zich helemaal niet kunt uiten of uw eigen beslissingen kunt nemen. De droom over het verstikken van iemand anders symboliseert je desinteresse of vijandigheid tegenover iemand anders die zichzelf uitdrukt. Het kan ook een teken zijn dat u helemaal niet wilt dat de ideeën van iemand anders in overweging worden genomen. Positief is dat het een weerspiegeling kan zijn van uw poging om negatieve denkpatronen te doorbreken die de voortgang verstikken. De droom over stikken in voedsel kan een weerspiegeling zijn van nieuwe ideeën of situaties waarvan je denkt dat ze meer problemen zullen veroorzaken die je eerst dacht. Het kan zijn dat u moeite heeft om de ideeën van iemand anders te accepteren. Voorbeeld: een vrouw droomde ervan gestikt te worden terwijl ze in bed lag. Toen ze wakker was, was ze erg ongelukkig met haar man, die volgens haar haar leven volledig beheerste….

…De droom over het opraken van brandstof symboliseert een deel van je leven dat zonder kracht, motivatie of voedsel komt te staan. Een gebrek aan energie om door te gaan. Aantrekking of interesse kan verloren gaan in een relatie….

…De droom over iets hakken symboliseert problemen die op maat worden gesneden of ~afgesneden~. Een probleem beter beheersbaar maken. Bedenk wat er wordt gehakt voor extra betekenis. De droom over het hakken van voedsel symboliseert de voorbereiding om een ​​situatie voor jezelf gemakkelijker te maken….

* Zie kippen en kip (voedsel).

…De droom over benzine symboliseert emotioneel of psychologisch voedsel. Iets dat de energie, middelen of motivatie biedt om vooruit te komen. Een teken dat je leven op de een of andere manier weer nieuwe energie moet krijgen. Er kan een situatie in uw leven zijn waar u moeite mee heeft om grip te krijgen….

…De droom over mineralen die in uw voedsel of water zitten, symboliseert gevoelens dat een persoon of situatie altijd voor u oplet zonder dat u erom hoeft te vragen. Altijd net genoeg van iets goeds voor je hebben zonder er teveel over na te denken. Iets nuttigs zonder enig risico. De droom over mineralen in ruwe kristalsteenvorm symboliseert ruwe schoonheid. Het gevoel dat iets of iemand zo ongelooflijk is, geven om alles wat je wilt, zonder vragen of druk. Het gevoel hebben dat iets of iemand perfect is als ze ongepolijst, lui of achtergelaten zijn zoals ze zijn. Het gevoel hebben dat het geweldig is om nooit te hoeven veranderen, op geen enkele manier controle te voelen of aangemoedigd te worden om jezelf te zijn. Je goed voelen als je merkt dat iets nooit veranderd hoeft te worden….

…De droom over een blender symboliseert een methode om moeilijke situaties of ideeën gemakkelijker te accepteren. De droom over het mengen van verschillende soorten voedsel symboliseert je poging om verschillende ideeën of factoren samen te voegen tot een meer harmonieus geheel. Het kan ook de weergave zijn van uw poging om een ​​gemeenschappelijke basis met iemand anders te vinden of om een ​​aanvaardbaar compromis te vinden….

…De droom over een feest symboliseert een gevoel van vrijheid om jezelf te verwennen. U kunt zich vrij voelen om te doen wat u wilt, of dat er geen beperkingen zijn op een bepaald gebied van uw leven. Voedsel in een droom symboliseert emoties of kwaliteiten die we in onze levenservaringen opnemen, en dus weerspiegelt een feest een overvloed aan bepaalde soorten emoties door ervaringen die we hebben. Het leven stelt je in staat je te voelen zoals je wilt of om aan je behoeften of interesses te voldoen. Als je jezelf op het feest overlaadt, symboliseert dit overmatige stimulatie of overmatig toegeven aan bepaalde gewoonten of gedragingen. Het kan ook duiden op hebzucht en egoïsme. Als u de enige bent die tijdens een feest niet te eten krijgt, kan het een symbool zijn van gevoelens van jaloezie, buitengesloten worden of de behoeften van anderen boven uw eigen behoeften stellen. Als alternatief kan het dromen van een feest een gevoel van vrijheid weerspiegelen dat geassocieerd wordt met eten. Iets wat iemand met dieetbeperkingen kan ervaren….