…De droom over zeehonden symboliseert bedrog of aspecten van je persoonlijkheid die je op een dwaalspoor brengen. Situaties die u consequent bedriegen of u in de verkeerde richting lokken. Voorbeeld: een vrouw droomde van een eng uitziende zeehond. In het echte leven was ze bang voor het huwelijk omdat ze geloofde dat het haar carrière zou ruïneren en haar geluk zou wegnemen. Het zegel weerspiegelde haar overtuiging dat het huwelijk je met verlangen lokt en je vervolgens ongelukkig maakt met kinderen….

…De droom over zoomorfisme symboliseert een overgang van gedrag of de perceptie van persoonlijkheidskenmerken die worden gecombineerd. Karaktereigenschappen die samen werken. Bedenk welke dierensymboliek wordt gecombineerd voor extra betekenis. Gemengde menselijke en dierlijke eigenschappen kunnen een weerspiegeling zijn van obsessie met een bepaald gedrag of uw gevoelens over iemand anders die voortdurend op een bepaalde manier handelt. Negatief kan dit uw gevoel vertegenwoordigen dat iemand op de een of andere manier minder beschaafd, arrogant, instinctief of buitensporig is. Een gebrek aan grenzen ervaren. Als alternatief kunnen menselijke dieren gevoelens of driften vertegenwoordigen die u altijd hebt. Primaire verlangens of onderdrukte driften komen naar de oppervlakte en moeten worden bevredigd. Kunst die dierlijke vormen aanneemt, weerspiegelt een gewoonte of kenmerk dat u bewondert….

…De droom over vampiertanden symboliseert gedrag of bedoelingen die parasitair zijn. Anderen gebruiken om vooruit te komen of anderen te voeden. Het kan ook de weergave zijn van de angst om totaal machteloos te zijn om te voorkomen dat u wordt uitgebuit. Agressieve of zelfbewuste arrogante uitbuiting van anderen. De droom over dierlijke hoektanden symboliseert jou of iemand anders die angstaanjagend is. Als iemand met hoektanden je bang maakt, kan dit wijzen op een probleem dat je begint te schrikken. Een angst om te merken dat je totaal ingehaald wordt door je probleem. Hoektanden in een droom kunnen ook de weergave zijn van boze woorden of een angst voor iemand die om absoluut niets geeft dat je voelt. Een angst om ‘levend opgegeten’ te worden door een boos persoon, een autoriteitsfiguur of een gevaarlijke situatie. Een agressor in je leven. Voorbeeld: een man droomde ervan iemand met hoektanden hun mond naar hem te zien openen. Toen hij wakker was, was hij doodsbang om alles wat hij had te verliezen aan een bankroet. Voorbeeld 2: Een jonge jongen droomde ervan een eng wezen te zien met hoektanden die hem vastgrepen. In zijn wakende leven was hij bang voor de woede van zijn ouders jegens hem….