…De droom over de huid symboliseert de mentale en emotionele grenzen tussen jou, andere mensen en de gebeurtenissen in je leven. Dit is hoe je aanvallen op je gevoelens of ego beschermt of weerstaat. Geen huid hebben zou symbool staan ​​voor volledige kwetsbaarheid voor negatieve invloeden of emotionele aanvallen. Anderen zien zonder huid zou aspecten van uw persoonlijkheid vertegenwoordigen zonder het vermogen om invloeden te weerstaan. Positief is dat het zien van iemand zonder huid een aspect van jezelf kan weerspiegelen dat sterke emotionele invloeden ervaart. Het zien van wezens die zich onder de huid nestelen, symboliseert problemen die u irriteren of die u te pakken hebben gekregen. Zie het thema-onderdeel Race, huidskleur en cultuur voor meer informatie over huidskleur….

…De droom over een persoon die wordt gevild, symboliseert gevoelens over opzettelijk afgesneden zijn van een goed gevoel op de een of andere manier. Geluk of doel wordt permanent afgesneden. Je gedwongen voelen te voelen dat je er nooit meer toe doet. De droom over het villen van een dier symboliseert een deel van je leven waarvan je denkt dat het permanent inferieur wordt gemaakt. Beschouw het dier als extra betekenis. De droom over huidloos zijn symboliseert het onvermogen om je ooit weer goed of belangrijk te voelen. Het gevoel hebben dat geluk of comfort voorgoed verloren is. Je op een grote manier opgelicht voelen zonder enige mogelijkheid om te reageren of jezelf te verdedigen. Voorbeeld: een man droomde ervan te zien dat iemand zijn huid volledig werd opgelicht. Toen hij wakker was, was hij bang dat zijn vader hem uit zijn erfenis zou verwijderen en hem de rest van zijn leven blut zou achterlaten….

…De droom over kleding met luipaardhuid symboliseert een gedurfde persoonlijkheid. Het kan me niet schelen wat iemand anders denkt. Misschien doe je iets, of neem je risico’s die de meeste mensen niet zouden doen….

De droom over kalveren symboliseert hoe krachtig jij of iemand anders op zichzelf is. Hoe goed u dingen voor uzelf kunt doen. Een weerspiegeling of projectie van zelfredzaamheid. De droom over kleinere vrouwenkalveren kan een weerspiegeling zijn van jou of iemand anders die dingen voor hen moet laten doen. Het kan ook uw gevoel vertegenwoordigen dat u dingen voor iemand anders moet doen….

…De droom over benen symboliseert onafhankelijkheid, momentum, beweging en vooruitgang. Denk aan de term ~iets benen geven~. De droom over benen die niet werken, symboliseert je gevoel van onderdrukking, terughoudendheid of nergens heen. De droom over het verliezen van benen symboliseert een verlies van onafhankelijkheid, momentum of vooruitgang. Het zien van gekruiste benen symboliseert koppigheid, defensiviteit en bekrompenheid….

…De droom over amputatie symboliseert het verlies van een deel van jezelf. Macht of vaardigheden opgeven. Het kan zijn dat u zich ‘beroofd’ voelt of dat u uw doelen niet kunt bereiken. Het kan ook de weergave zijn van ernstige verliezen of dramatische veranderingen waardoor u zich kwetsbaar voelt. U kunt zich gefrustreerd, beperkt, machteloos of hulpeloos voelen. Het kan ook beperkingen zijn die aan u zijn opgelegd. Geamputeerde handen weerspiegelen het gevoel dat je niet in staat bent te doen wat je wilt of dat je een vermogen verliest. Geamputeerde benen vertegenwoordigen een verlies aan onafhankelijkheid. Geamputeerde armen symboliseren een verlies van functie, bereik of een verlengstuk van jezelf. Voorbeeld: een vrouw die schrijver wilde worden, droomde er ooit van verliefd te zijn op een man zonder benen. In het echte leven wist ze dat schrijven een vak was dat nieuwkomers niet ondersteunde. De man zonder benen weerspiegelde dat haar verlangen om te schrijven een moeilijke prestatie was zonder eerst alles zelf te doen. Een doel zonder eigen benen. Een doel dat gedragen zou moeten worden door andere inkomensvormen. Voorbeeld 2: Een man droomde er ooit van een man te zien die zijn hand miste. In het echte leven had hij te maken met een ziekte die zijn leven had verwoest en zijn vermogen om dingen te doen die hij wilde, beperkte….

…Het zien van een brandende kaars in de droom symboliseert hoop of mogelijkheid. Een positieve kijk of overtuiging tijdens een onzekere tijd. Overtuigingen die u vertrouwen geven in moeilijke situaties. Als alternatief kunt u in een moeilijke tijd wat geluk ervaren. De droom over een diner bij kaarslicht symboliseert een bezorgdheid voor de gevoelens van anderen tijdens het beëindigen van een wakkere levenssituatie. Ondersteunend zijn tijdens een afsluitingstijd. Anderen hoop, sympathie of respect geven als er iets belangrijks is afgelopen. Je goed voelen als je een moeilijke situatie hebt overwonnen. Voorbeeld: de dag voordat een oude vrouw stierf, droomde ze van een brandende kaars op de vensterbank van haar slaapkamer. De kaars blies uit en ze was vervuld van angst. De kaars verscheen toen weer buiten het raam. De kaars weerspiegelde haar hoop en goede geest terwijl ze de realiteit van de dood onder ogen zag. Het blies uit om haar angst voor het stervensproces te symboliseren. De kaars verschijnt weer buiten het raam om haar gevoelens weer te geven over het feit dat ze in orde zal zijn nadat ze is overleden….

…De droom over een zwart raam symboliseert het gevoel gevangen te zitten in een gevoelige, vluchtige en meedogenloze situatie. Misschien heb je het gevoel dat er permanente of vijandige gevolgen zullen zijn die je niet kunt stoppen als je een enkele fout maakt. Als alternatief kan een zwart raam uw eigen gevoelige vijandige bedoelingen jegens iemand anders weerspiegelen. Het kan zijn dat u bereid bent om harde wraak of consequenties op iemand anders uit te oefenen als hij of zij u op enigerlei wijze van streek maakt. Voorbeeld: een vrouw droomde ervan zwarte ramen onder haar huid te hebben. In het echte leven heeft ze een vluchtige relatie met haar dochter en was ze bereid haar over te geven aan sociale diensten als haar dochter überhaupt te ver zou gaan. De zwarte weduwen onder haar huid weerspiegelden hoe gefrustreerd en bereid ze was om haar dochter in een oogwenk een zware straf op te leggen….

…De droom over het scheren van je gezicht symboliseert het veranderen van je persoonlijkheid met veranderingen, nieuwe ideeën of het opofferen van slechte gewoonten. Er zijn negatieve of onbehulpzame dingen waar je aan hebt gedacht en je bent objectief of zelfkritisch en probeert je manieren te veranderen en jezelf te verbeteren. De droom over het scheren van je hoofd symboliseert offers brengen in de manier waarop je denkt of gewoontes opgeven. Een algemeen symbool voor mensen die vegetariër willen worden. De droom over het scheren van je benen symboliseert een verlies van onafhankelijkheid. Zien dat iemand anders zijn benen scheert, symboliseert een aspect van je persoonlijkheid dat zijn onafhankelijkheid verliest….

…De droom over brandwonden op de huid symboliseert gevoelige gevoelens over hoe onverschillig een persoon of situatie voor jou was. Een gevoelig onderwerp, slecht geheugen, emotioneel pijnlijke ervaring of verlegenheid. Herinneringen aan iets gevaarlijks dat je is overkomen. De gevolgen voelen van iemand die u opzettelijk blijvend kwaad wilde doen of leven met de gevolgen van een risico dat u nam. Het kan herinneringen aan een gevaarlijke fout of onverantwoordelijke handeling weerspiegelen….

…De droom over graffiti kan gevoelens vertegenwoordigen over de arrogante keuzes van andere mensen die je in verlegenheid brengen of je niet respecteren. Het gevoel hebben dat iemand anders opzettelijk irritant is en je niet laat genieten. Het kan ook de weergave zijn van een gevoel van machteloosheid om te voorkomen dat iemand je sociale sfeer verzuurt. Als alternatief kan graffiti uw verlangen naar rust en duidelijkheid weerspiegelen. Als jij degene bent die graffiti maakt, kan dit een teken zijn dat je echt onder de huid van iemand anders wilt kruipen. Andere mensen in verlegenheid brengen dat je nooit om het gevoel van andere mensen hoeft te geven….

…De droom om iets in de droom te zien branden, symboliseert intense emoties of hartstochtelijke gevoelens. Een totaal gebrek aan bezorgdheid over iets. Opzettelijk hard, kwetsend of ongevoelig zijn. Het kan ook de weergave zijn van een emotionele burn-out of een teken zijn dat u zich moet ontspannen. De droom over brandwonden op de huid symboliseert schaamte, onaangename gevolgen of pijnlijke handelingen die blijven hangen. Een persoon of situatie heeft u eraan herinnerd dat uw acties voor altijd ongewenst zijn of niet moeten worden herhaald. Een harde of pijnlijke reactie in een sociale situatie. Iemand is het misschien niet eens met wat u denkt. Dromen dat je levend wordt verbrand, symboliseert gevoelens dat je nooit meer om je geeft. Wanhoop. Andere mensen wrijven hun verwaarlozing, verlating of slechte wil naar jou toe. Ongevoeligheid die u van anderen voelt. Somberheid, ontbering of zoiets een situatie die alle vrijheid verstoken heeft. De droom over andere mensen die levend verbranden, kan aangeven hoe je door je eigen ambitie wordt verteerd. Opzettelijk een deel van je leven verwaarlozen of doden. Kijken naar een situatie of een deel van je leven dat in rook opgaat, opzettelijk wegkwijnt, of je door een andere passie verteerd. Een deel van je leven ervaren dat leeg, somber of vol ontberingen is. Gevoeligheid om voor altijd iets belangrijks op te geven. De droom over een brandend huis symboliseert een perspectief op een situatie die opzettelijk wordt verlaten of hardhandig wordt verwaarloosd. Het kan ook de weergave zijn van intense woede of wrok jegens iemand anders. Voorbeeld: een man droomde ervan zijn vriend te zien met brandplekken rond zijn nek. In zijn wakende leven had deze vriend zelfmoord gepleegd en de man begon de wanhoop te begrijpen die de vriend voelde over zijn leven die hem motiveerde om zelfmoord te plegen. Voorbeeld 2: Een vrouw droomde ervan verbrand te worden met een haardpook. Toen hij wakker was, had hij haar bedrogen. Voorbeeld 3: Een vrouw droomde van een slang die brandend gif op haar spuwde. Toen ze wakker was, voelde ze dat haar zus een slechte invloed had en zeer blijvende pijnlijke dingen deed. Voorbeeld 4: een man droomde ervan iemand levend verbrand te zien worden. Toen hij wakker was, voelde hij dat zijn wens om psycholoog te worden volledig werd verteerd door zijn ambitie om op een ander gebied te slagen….

…De droom over ondergoed symboliseert je meest persoonlijke overtuigingen of wensen. Verborgen attitudes en vooroordelen. Als alternatief symboliseert ondergoed uw persoonlijke kijk op seks. Overweeg de kleur van het ondergoed voor extra betekenis. Blauw ondergoed is positief, rood is negatief, roze is wellustig, lichtbruin is verlangen naar dingen waarvan je niet gelooft dat je ze ooit kunt hebben, en donkergroen is egoïstisch. Ondergoed van het andere geslacht symboliseert vaak zelfbewustzijn over seksuele interesses of gewenste ervaringen die u zou willen hebben. Dromen dat je in je ondergoed bent, weerspiegelt persoonlijke overtuigingen of wensen die aan anderen worden blootgesteld. Als u zich schaamt om in uw ondergoed te zitten, kunt u zich zelfbewust of beschaamd voelen of dat een situatie heeft geleid tot een verlies van respect voor u. Als u zich op uw gemak voelt in uw ondergoed, kan dit duiden op een gebrek aan bezorgdheid over hoe anderen uw meest persoonlijke overtuigingen of interesses zien. Je hebt geen last van wat andere mensen denken. Dromen dat je geen ondergoed draagt, symboliseert een volledig gebrek aan remming. Jij of iemand anders die vindt dat hij niets te verbergen heeft. Dromen dat iemand anders in hun ondergoed zit, duidt op een beschamende en onthullende situatie. Als alternatief kan de droom betekenen dat je deze persoon ziet zoals hij werkelijk is. Het zien van vies of gescheurd ondergoed symboliseert ongemak in uw eigen huid en gevoelens van ontoereikendheid. Misschien voel je je ongemakkelijk over je seksualiteit en voel je je erg zelfbewust over iets gênants. Het kan ook een teken zijn dat u zelfvernietigende overtuigingen heeft die uw persoonlijke doelen of interesses overschaduwen. Schaamte over uw persoonlijke gedachten of gevoelens….

…Het zien van een baby in de droom symboliseert een nieuw begin, nieuwe manieren van denken, nieuwe ideeën of nieuwe levensontwikkelingen. Een baby kan ook een nieuw project of nieuw potentieel symboliseren. Nieuwe vaardigheden ontdekken. Negatief is dat een baby in een droom nieuwe verantwoordelijkheden of nieuwe problemen kan weerspiegelen die constante zorg vereisen. Baby’s kunnen ook de vertegenwoordiging zijn van mensen in uw leven voor wie u de behoefte voelt om goed voor hen te zorgen, zoals ouderen. De droom over een babyjongen kan mannelijke kwaliteiten vertegenwoordigen voor een ervaring of probleem zoals ongevoeligheid, assertiviteit of sociale dominantie. De droom over een babymeisje kan vrouwelijke kwaliteiten vertegenwoordigen voor een ervaring of problemen zoals gevoeligheid, sympathie, sociale ondergeschiktheid. De droom over een huilende baby symboliseert een probleem of een gevoelige situatie in het wakkere leven die aandacht nodig heeft. Een deel van jou dat is beroofd. De droom over een verdrinkende baby symboliseert een gevoelige nieuwe situatie in je leven die totaal overweldigd wordt door onzekerheid of negatieve emoties. Mislukking veroorzaakt door te veel onzekerheid of problemen met iets dat net in je leven begon. Negatief kan het problemen weerspiegelen waar u heel voorzichtig mee bent om ervoor te zorgen dat ze onmogelijk worden gemaakt vanwege buitensporige onzekerheid, problemen of angst. De droom over het laten vallen van een baby symboliseert gevoelens van angst om onverantwoordelijk te zijn met een nieuwe situatie of probleem dat uw zorg vereist. Dromen over het laten vallen van baby’s komen vaak voor bij pasgeboren moeders, meer vanwege hun angst om een ​​onverantwoordelijke moeder te zijn dan vanwege het feitelijk laten vallen van hun baby’s. De droom over het vergeten van je baby symboliseert gevoelens over iets in je leven dat je bent begonnen, maar vervolgens hebt opgegeven. Leg iets opzij waar je van houdt of waar je hard voor hebt gewerkt. Iets speciaals uitstellen. Positief is dat het vergeten van een baby in een droom een ​​teken kan zijn dat er nog tijd is om iets te corrigeren dat je hebt uitgesteld. De droom over een verwaarloosde baby kan gevoelens vertegenwoordigen over het negeren van een toekomstig project of verantwoordelijkheid. Het kan ook de weergave zijn van een gevoelig probleem waar u niet genoeg aandacht aan besteedt. De droom over een te vroeg geboren baby symboliseert nieuwe situaties of nieuwe problemen in je leven die sneller gebeuren dan je wilt. Iets eerder moeten doen dan gepland. Het zien van een dode baby symboliseert een nieuwe ontwikkeling die eindigt, of overwonnen worden door negativisme. Iets dat begon of in de maak was, werd gestopt. Positief is dat een dode baby het gevoel kan hebben dat het een verantwoordelijkheid of een langdurig probleem wordt bespaard. De droom over een baby zonder benen symboliseert een nieuwe ontwikkeling die stagneert. Een nieuwe situatie zonder tractie of momentum. De droom over een misvormde baby symboliseert een nieuwe verantwoordelijkheid of een knagend probleem dat niet is verlopen zoals je had verwacht. Als u daadwerkelijk een baby verwacht, kan dit wijzen op de angst dat er iets mis is met de baby. Dromen dat je gefrustreerd of gestrest bent terwijl je voor een baby zorgt, symboliseert je frustraties en problemen met problemen of verantwoordelijkheid. De droom over een baby die niet van jouw ras is, symboliseert een nieuwe ontwikkeling, nieuwe situatie of nieuwe verantwoordelijkheid die wordt beïnvloed door de symboliek van dat ras. Een blanke die droomt van een zwarte baby symboliseert bijvoorbeeld een nieuwe situatie in je leven waarin je hoopt of denkt dat je je goed voelt een prioriteit is. Zwarte mensen die van witte baby’s dromen, symboliseren nieuwe situaties of verantwoordelijkheden waarin je voelt dat je een voordeel hebt. Het kan ook nieuwe problemen vertegenwoordigen die te veilig zijn om er iets aan te doen. Raadpleeg het thema-gedeelte voor ras voor een meer diepgaande blik op de symboliek van huidskleur en cultuur. Zwangere vrouwen hebben de neiging om te dromen dat hun ongeboren baby’s vaker seks hebben als man dan als vrouw. Dit weerspiegelt waarschijnlijk hun gevoelens over hoe ongevoelig of zwaar de realiteit van het krijgen van een baby is. Het kan ook de weergave zijn van de zeggenschap die de moeder aan het kind toekomt als ouder. Jonge vrouwen en meisjes dromen er misschien van om baby’s te krijgen om hun angst om zwanger te worden of hun verlangen om zwanger te worden weer te geven. Voorbeeld: een vrouw droomde ervan haar baby te verliezen. In haar wakende leven had ze de universiteit uitgesteld vanwege haar huwelijk. Voorbeeld 2: een vrouw droomde ervan een nieuwe baby vast te houden. Toen ze wakker was, begon ze een nieuwe liefdesrelatie terwijl ze haar man bedroog. Voorbeeld 3: Een oudere vrouw droomde ervan voor een baby te moeten zorgen. Toen ze wakker was, was haar bejaarde echtgenoot erg ziek. Voorbeeld 4: een vrouw droomde ervan haar baby per ongeluk in een winkel achter te laten. In zijn wakende leven was hij een auteur die vond dat ze een boek had verwaarloosd dat ze te lang aan het schrijven was….

…De droom over een orgaantransplantatie symboliseert een aspect van jezelf dat wordt vernieuwd of een tweede kans krijgt. Oude manieren van denken of voelen zijn versleten. Een nieuw leven ingeblazen of een situatie. Misschien heb je een nieuwe start of een nieuw begin gekregen. Misschien wen je je aan een nieuwe situatie. Overweeg het specifieke orgaan voor meer betekenis. Dit komt vaak voor bij mensen in nieuwe relaties. De droom over het krijgen van nieuwe voeten, benen, harten of hoofden….

…De droom over een snee symboliseert gevoelens van ondermijnd, geminacht, mishandeld of in de steek gelaten. Een vermindering van uw besef van belangrijkheid of impact. Overweeg de locatie op het lichaam waar de snede is gemaakt. Bezuinigingen op handen kunnen een weerspiegeling zijn van uw gevoel van bekwaamheid dat wordt ondermijnd. Bezuinigingen op de benen kunnen een weerspiegeling zijn van uw gevoel van onafhankelijkheid dat wordt ondermijnd. Dromen om een ​​draad door te knippen, kan een weerspiegeling zijn van relaties of verbindingen in je leven die worden verbroken….

…De droom om iemand te zien zweven symboliseert gevoelens over situaties die zo ongelooflijk zijn dat ze alle normale verwachtingen trotseren. Er gebeuren extreem moeilijke of onmogelijke dingen alsof het er niet toe doet. De droom om jezelf te laten zweven, kan een weerspiegeling zijn van het bewustzijn van jezelf in een wakkere leven, waardoor moeilijke of onmogelijke dingen er gemakkelijk uitzien. Jezelf of anderen verrassen met macht of vaardigheden die je normaal niet hebt. Tarten wat als normaal wordt beschouwd. De droom over levitatie met de benen gekruist symboliseert gevoelens over situaties die alle normale verwachtingen tarten die stilstaan. Zich op uw gemak of stabiel voelen in een hoogst ongebruikelijke situatie. Zeer ongebruikelijk gedrag dat u of anderen niet lijkt te bekommeren om verandering….

…De droom over een pentagram symboliseert de uitdrukking van je leven op basis van je keuzes. De mens als God, of de schepper van het eigen leven door wilskracht en bedoelingen. De 5 punten symboliseren het hoofd, de armen en benen van de mens. De droom over een rechtopstaand pentagram symboliseert de uitdrukking van je leven op basis van positief denken, principes of goede bedoelingen. Positieve ervaringen, succes en samenwerking met anderen. De droom over een omgekeerd pentagram symboliseert de uitdrukking van je leven op basis van negatief denken, geen principes of slechte bedoelingen. Negatieve ervaringen, mislukking en egoïstische motivaties. Het omgekeerde pentagram wordt vaak gebruikt om satanisme te symboliseren, maar in de droomtaal symboliseert satanisme toewijding aan negatieve keuzes….

…De droom over haaien symboliseert angstaanjagende kwetsbaarheden of gevoelens van naderend onheil. Je hebt misschien het gevoel dat je niets kunt doen, accepteer te wachten tot een negatieve gebeurtenis je langzaam maar zeker bederft. Je erg nerveus voelen over een uitkomst die gevaarlijk of onvermijdelijk aanvoelt. Haaien zijn symbolen die vaak verschijnen wanneer mensen in zeer moeilijke levenssituaties zitten waarin ze vreselijke gevolgen vrezen, twijfels hebben, het gevoel hebben dat een probleem rechtstreeks tot mislukking leidt, terwijl ze er niets aan kunnen doen. ~Troebele wateren~ in je leven of het ergste verwachten. Een wens om koste wat het kost een probleem of confrontatie te vermijden. Een teken dat u te aarzelend of te stil bent over uw problemen. Als alternatief kunnen haaien ook mensen of situaties vertegenwoordigen waarvan u denkt dat ze meedogenloos zijn, of die geen spijt hebben. Het kan ook uw eigen drive zijn om ~alles te hebben~ tegen elke prijs. De droom om bovenop een haai te rijden, kan een meedogenloze persoon of situatie symboliseren die je helpt. De droom om een ​​haai te zijn symboliseert je eigen onverschillige drive om te bereiken. Er is een deel van je leven waar je geen spijt van hebt. De droom over een dode haai symboliseert angstaanjagende kwetsbaarheden die voorbij zijn of aan het einde zijn gekomen. Het kan ook de weergave zijn van een niet-aflatende vijand die faalt. Als alternatief kan een dode haai een weerspiegeling zijn van je eigen niet te stoppen ambities die je interesse verliezen of je schamen om te moeten stoppen met gedreven om iemand te vernietigen. Voorbeelden: een jonge man droomde van een haai die om hem heen zwom. In het echte leven had hij een ziekte waarvan hij dacht dat die langzaam zijn leven zou vernietigen. Voorbeeld 2: Een vrouw droomde ervan op een haai te rijden. In het echte leven was ze in een scheiding en had ze regelmatig contact met haar advocaat die haar probeerde te helpen haar man te neuken en ‘alles te krijgen’. Voorbeeld 3: Een jonge man droomde van een haai die dichter naar hem toe zwom. In het echte leven overwoog hij zelfmoord omdat zijn bedrijf langzaam aan het falen was. Voorbeeld 4: een vrouw droomde van een haai die in haar benen bijt. In het echte leven was haar net ten huwelijk gevraagd door haar vriend en wist ze niet zeker hoe ze moest reageren….

…De droom over het dragen van een cast symboliseert gevoelens van geremd, terughoudend of gedwongen geduldig te zijn. Het niet leuk vinden om te moeten wachten tot een fout is gecorrigeerd om verder te komen in een situatie. Een tijd van genezing of discipline. Overweeg het lichaamsdeel voor extra betekenis. Gebroken benen kunnen wijzen op een tijdelijk verlies van onafhankelijkheid. Gebroken armen kunnen een tijdelijke beperking zijn bij het initiëren van doelen, financiële vrijheid of communiceren met iemand wanneer je maar wilt….